fbpx

Audi laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Audi, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Audi hemma.

Audi - Effektiva elbilar och laddhybrider

Audi är en marknadsledande spelare när det kommer till att tillverka moderna och effektiva elbilar för alla typer av behov. Här hittar du bland annat Audi Q4 e-tron, Audi e-tron, Audi e-tron GT och e-tron Sportback som renodlade elbilar, men du hittar också laddhybrider som Audi A3 Sportback TFSI e, Audi Sedan TFSI e, Audi A8 L TFSI e, Audi Q3 Sportback TFSI e och många fler.

Med en elbil eller laddhybrid från Audi får du en tryggare, enklare och mer miljövänlig vardag. Oavsett vad det är för behov du har finns det en modell som passar dig. Audi har tagit laddningsbara bilar på allvar och ger dig inte bara en bil som du enkelt kan ladda hemma, utan som också hjälper dig att hitta till närliggande laddningsstationer när du är ute på resande fot. Tillverkaren har som mål att vara ett mycket klimatneutralt företag där låg klimatpåverkan och optimal körupplevelse är standard.

Enklare vardag med Audis laddningsbara bilar

Oavsett om du väljer en elbil eller en laddhybrid från Audi kan du vara säker på att göra ett bra val. Idag är Audi en storsäljare som erbjuder moderna laddningsbara bilar med lång räckvidd och hållbara batterier anpassade efter nordiskt klimat. Hos oss på test.elbilsvaruhuset.se hittar du laddboxar som passar din Audi vilka enkelt kan installeras med hjälp av vårt elektrikernätverk:

Kostnad för att ladda hemma

Exempel:

Audi e-tron har en batterikapacitet på 86,5 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 86,5 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 164,35 kronor.

Batterikapacitet

86,5 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

86,5 kWh × 1,9 kr = 164,35 kr

Ingen räckviddsångest med Audi

Att köpa en elbil kan kännas otryggt för den som är van vid att ha en förbränningsmotor, men med en Audi och laddbox till Audi i hemmet kan du bota din räckviddsångest. Det beror på att Audis laddningsbara bilar har kommit så pass långt att de har en god räckvidd jämfört med sina konkurrenter. Genom att se till att ha en fulltankad bil varje morgon kan du göra alla dina ärenden, köra till jobbet och skolan utan större problem.

Installation

Smarta laddboxar med enkel installation

Audi erbjuder ett mycket brett sortiment av laddhybrider och elbilar. I dagsläget finns tolv olika laddhybrider och sex elbilar i utbudet, några exempel är Audi Q7 TFSI e, Audi Avant TFSI e, Audi A8 TFSI e och RS e-tron GT, men även e-tron Sportback, Audi Q4 Sportback e-tron och Audi Q4 e-tron.

När du köper din laddbox hos oss på test.elbilsvaruhuset.se får du inte bara en laddbox som är effektiv och enkelt att använda sig av, utan du får även hjälp med installation såväl som Grön Teknik bidrag. Vi hjälper dig hela vägen till en fulladdad bil!

Installation

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.