Våra produkter

Allt för elbilsladdning samlat på en och samma plats för att göra ditt liv enklare!

Vi har samlat marknadens bästa produkter för elbilsladdning under ett och samma tak från välkända tillverkare.

Allt fler väljer idag att köra elbil och det finns många orsaker till varför. De allra flesta är medvetna om att en elbil är ett mer miljövänligt val till den bensin- eller dieseldrivna bilen, men sanningen är att elbilar har fler fördelar än så. En elbil accelererar inte bara snabbare, utan den har också en mer effektiv motor och kräver betydligt mindre underhåll.

På test.elbilsvaruhuset.se hittar du allt du behöver för att skaffa en egen laddbox till din bil. Här hittar du inte bara kompletta laddboxar från olika varumärken, utan du hittar också laddstolpar som gör det enkelt för dig att montera laddboxen där du behöver. Vi erbjuder även ett stort utbud av olika typer av kablar såväl som hållare och kompletta paket för dig som bor i villa. Behöver du hjälp med installationen kan vi erbjuda expertis även här.

Charge Amps Halo laddbox

Laddboxar

Laddboxar kommer i alla möjliga storlekar, från olika varumärken och i olika designer. De kommer också med olika funktioner som gör de enklare (och roligare) att använda sig av. Hos test.elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att få det absolut bästa – oavsett vilken laddbox du väljer att använda dig av.

Våra laddboxar är moderna i sin utformning och passar lika bra på husfasaden som inne i garaget. Flera av våra laddboxar klarar av både 1-fas såväl som 3-fas och visar statistik såväl som laddningstid på display.

Charge Amps Halo laddbox
Charge Amps Aura laddbox 22 kW

Laddstolpar och hållare

Det är inte alltid möjligt att montera laddboxen precis där du behöver den. Det kan till exempelvis handla om att du inte har en fast vägg där laddboxen kan monteras på ett tryggt och säkert sätt. I vårt utbud hittar du därför smidiga laddstolpar som ger flexibilitet. Med en laddstolpe kan du själv välja vart laddboxen ska stå, så att du kan ladda så enkelt som möjligt.

Utöver stabila monteringsplattor kan du även hitta handleholders, samt smidiga väggfästen för Typ 1 och Typ 2 kablar. Vi har även dockningsstationer och kabelhållare, så att du kan hålla ordning vid din laddstation. Här hittar du bland annat produkter från varumärken som Wallbox, eConnect och CTEK, samt produkter från Charge Amps.

Charge Amps beam laddkabel

Laddkablar

För att du ska kunna ladda din elbil eller din laddhybrid på ett säkert sätt behöver du ha de bästa och mest högkvalitativa laddkablarna. Hos test.elbilsvaruhuset.se hittar du laddkablar i olika längder och som passar till olika laddboxar och batterier. Här finns bland annat kablar för Typ 1 och Typ 2.

Har du svårt att veta vilken laddkabel som passar dig bäst är du alltid välkommen att höra av dig till oss. När det kommer till att välja längd bör du alltid utgå från avståndet mellan laddboxen och bilens batteriuttag. Kabellängden kommer inte att vara avgörande för hur snabbt din bil laddas.

Charge Amps beam laddkabel
Installation och service

Installation och service

Eftersom nya elledningar kommer att dras från laddbox till säkringsskåp behöver du ta hjälp av en certifierad elinstallatör i samband med installation. Laddboxen är utrustad med en egen säkring, för att på så sätt kunna ladda bilen utan att säkringarna i huset eller fastigheten går.

Hos oss kan du inte bara hitta produkter så du kan ladda elbil hemma, utan du kan även få hjälp med installationen. Elbilsvaruhuse.se samarbetar med Done., som säkerställer att din laddbox installeras på ett fackmannamässigt sätt. Det enda du behöver göra är att beställa en laddbox från oss och en standardinstallation kommer automatiskt med i din beställning. Du inväntar bara din bekräftelse och blir därefter kontaktad för tidsbokning.

Professionell rådgivning

Professionell rådgivning

När du ska välja laddbox och tillbehör finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Det räcker sällan med att välja den laddbox som du tycker är snyggast, utan det gäller att välja en produkt som är kompatibel med just din bil och som passar dina förutsättningar.

Hos oss på test.elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att få den bästa servicen från början till slut. Vi hjälper dig inte bara att hitta rätt laddbox, utan kan även hjälpa dig med installation såväl som rådgivning. I vår kunskapsbank hittar du t.ex. svar på de vanligaste funderingarna i samband med ett köp. Här får du även information om hur en installation går till, vad som är viktigt att tänka på och hur Grön Teknik Bidraget fungerar för dig som privatperson.

Fördelar Ladda hemma vs. Laddstation

Att det finns många fördelar med elbilar är det inget snack om. Tittar vi t.ex. på drivmedelskostnaderna för en mil är det tveklöst elbilen som vinner. Det förutsätter dock att du har möjlighet att ladda bilen i det egna hemmet. Väljer du att ladda den på en dyr laddstation där du även måste betala parkeringsavgift för flera timmar minskar glappet avsevärt.

Vanligaste frågor

Laddboxen måste installeras med hjälp av elektriker för att försäkra sig om att den installeras rätt, så att du kan få ut högsta kapacitet utan att tumma på säkerheten. Du får aldrig installera boxen själv, men du kan välja mellan två olika ”typer” av elektriker.

På test.elbilsvaruhuset.se erbjuder vi en så kallad ”all-inclusive”-lösning, vilket innebär att du köper både laddboxen och montering från utbildad elektriker, du behöver inte tänka på något. Innan offertskrivningen erbjuder vi ett videosamtal så att båda parterna tryggt och säkert kan gå igenom alla praktiska detaljer tillsammans. Att köpa ”all-inclusive”-paket, det vill säga både laddbox och elektriker, är det enda sättet att få grönt avdrag.

Det andra alternativet är att endast köpa laddboxen och sedan anlita en egen elektriker. I dessa fall finns det en del punkter du måste tänka på. Det är viktigt att du väljer en certifierad elektriker som vet vad den gör, detta är för att säkerheten är mycket viktig. Inför installationen behöver elektrikern göra en kontroll av husets elsystem för att kunna räkna på och föreslå rätt förutsättningar för att installera laddboxen i ditt hem. Det är också viktigt att göra en besiktning efter att laddboxen är installerad för att säkerställa kvalitén.

Förutom en certifierad elektriker så finns det några andra viktiga aspekter du bör tänka på vid installation och placering av din laddbox.

Det första som kan vara bra att fundera över är att välja en skyddad placering, exempelvis under ett tak. Laddboxarna är framtagna för att kunna hantera utemiljö och olika väder, men med en skyddad placering försäkrar du dig om att du maximerar laddboxens livslängd.

Det kan också vara bra att fundera på var du placerar din laddbox så att kabeln inte är i vägen. Var är laddboxen placerad i förhållande till parkeringsplatsen och kommer kabeln att förhindra någon naturlig passage när du laddar din bil? Olika elbilar har också olika placeringar av laddluckan, så tänk efter en extra gång var du placerar din laddstation så att den funkar med din elbil oavsett var luckan är placerad.

För att prova om du har valt en bra placering kan du testa ”snörtricket”. Du drar då ett snöre mellan laddboxens planerade plats och din elbil och låter den vara där i några dagar. Du lär märka ganska snart om det är en bra placering eller inte.

Tiden det tar att ladda din elbil beror dels på vilken effekt laddboxen är inställd på, hur många faser du kan ladda på, samt bilbatteriets kapacitet (kWh). 

Om du bor i lägenhet behöver du kontakta din bostadsrättsförening eller hyresvärd om du vill installera en laddbox. Vi kan sedan hjälpa din bostadsrättsförening eller hyresvärd med en passande lösning.

I regel ja, om du installerar en laddbox med lastbalansering. Undantag kan dock förekomma.

En kabel kommer dras längs med husfasaden mellan elcentralen och laddboxen, den är ca 10-15 mm i diameter, vit, och sätts fast med kabelklamrar. Det kommer inte nödvändigtvis behövas ett hål i din husvägg, men om det behövs blir det inte mycket större än diametern på kabeln.  

Ja, men i sådana fall behöver du göra en del förberedande arbete; i standardinstallationen är bara kabeldragning ovanför mark inkluderad och för att installera laddboxkabeln under mark tillkommer en kostnad.

För att kunna få kabeln nedgrävd behöver du som förberedande arbete först gräva ner ett ca 60 cm djupt dike och sedan lägga kabelrör som behöver vara 50 mm i diameter och ha en dragtråd. Kabelrör med dragtråd går enkelt att köpa från många byggvaruhus och dem är alltid gula.