fbpx

Charge Amps Laddboxar

Vi har samlat Charge Amps laddboxar under ett och samma tak här på test.elbilsvaruhuset.se. Charge Amps laddboxar är framtagna för att passa det nordiska klimatet.  Produkterna erbjuder den högsta IP-klassen på marknaden, vilket innebär att laddboxarna håller i längden och tål de riktigt kalla svenska vintrarna.

Charge Amps Laddboxar – Nordisk design och anpassade för det nordiska klimatet

Med en laddbox från Charge Amps är det smidigt för dig att ladda din elbil eller laddhybrid i hemmet. Charge Amps ligger bakom ett flertal riktigt moderna och uppskattade laddboxar som alla är behändiga i storlek och mycket kraftfulla. Genom att välja en laddbox från detta varumärke får du en laddningslösning som passar perfekt för privata hushåll.

Med en Charge Amps elbilsladdare blir det lättare för dig att få kontroll över din vardag. Här ligger Charge Amps fokus på att möta framtidens behov och ta fram innovativa lösningar som ger en optimal laddning av din bil. Genom att använda sig av en mycket avancerad teknik, välja tåliga och hållbara material och samtidigt kombinera detta med en felfri design ligger Charge Amps i framkant på laddnings-marknaden. Företaget startade upp år 2012 och har sedan dess fokuserat på smarta laddlösningar såväl som mjukvarustyrning och molntjänster som passar för nordiskt klimat.

Grön bock

Kompromisslös design som passar de allra flesta hem

Grön bock

Kraftfulla och små laddboxar med hög effektivitet

Grön bock

Stort sortiment av laddboxar, laddkablar och tillbehör

Stort sortiment med produkter för alla behov

Är det något Charge Amps är duktiga på så är det att ta fram lösningar för elbilsägare. Varumärket ligger inte bara bakom storfavoriterna Charge Amps Halo och Charge Amps Aura, utan tillverkar även laddkablar såväl som laddstolpar, molntjänster och smidiga appar som gör användandet enklare. Laddlösningarna passar inte bara för dig som bor i villa och som vill ha en laddbox på husväggen eller i det privata garaget, utan här finns även alternativ för medlemmar i bostadsrättsförening som vill installera laddstolpar eller laddstationer i området.

test.elbilsvaruhuset.se kan du hitta två riktigt fina och bra elbilsladdare från varumärket. Charge Amps Aura på 22 kW passar utmärkt för dig som vill kunna ladda flera bilar samtidigt med en riktigt hög effektivitet då den har två uttag. Är du endast i behov av ett laddningsuttag är Charge Amps Halo laddbox bättre. Den här laddboxen är otroligt smidig i storlek och kommer med både 3,7 kW och 11 kW beroende på ditt behov.

Charge Amps Halo laddbox

Därför ska du välja Charge Amps

Det finns tre saker som kännetecknar Charge Amps produkter och inte minst deras laddboxar. Med en laddbox från Charge Amps får du tillgång till en mycket smart teknik där mjukvaran anpassas efter just dina unika behov och önskemål. Du får även en produkt där hållbar utveckling har varit en del av hela processen. Det gäller inte bara i samband med tillverkningen av produkterna, utan även under transport såväl som distansuppdateringar som sker automatiskt.

Ytterligare en orsak till varför du bör välja en laddbox från Charge Amps är den mycket tåliga (och snygga) designen. Här har varumärket inte bara sett till att skapa laddboxar som kan klara av det nordiska klimatet utan att ge vika, utan även använt sig av en mycket hög IP-klassning såväl som högkvalitativa material. En laddbox från Charge Amps har genomgått tuffa tester för att bevisligt klara av olika väderförhållanden, extrem värme och isande kyla. För att lyckas med detta har Charge Amps satsat på återvunnet aluminium, istället för traditionell plast som är vanligt förekommande.

Charge Amps Aura laddbox

Vi installerar din Charge Amps laddbox

Är du intresserad av att köpa en laddbox från Charge Amps vill vi på test.elbilsvaruhuset.se gärna hjälpa dig. När du väljer en laddbox från Charge Amps och samtidigt beställer installation från oss får du ta del av Grön Teknik bidraget som sänker dina kostnader. Det enda du behöver göra är att välja den laddbox från Charge Amps som du vill ha. Därefter fylelr du i ett formulär med information inför installationen, därefter blir du kontaktad av elektriker som går förklarar hur installationen kommer gå till. Enklare blir det inte!

Teknisk specifikation

Med en laddbox från Charge Amps blir det lätt för dig att ta kontroll över laddningen och spara pengar. Vakna upp varje dag till en fulltankad bil som laddats då elpriserna är som billigast.

Charge Amps Aura laddbox
Charge Amps Aura laddbox

Ladda bilen hemma och spara tid

Oavsett om du bor i en villa eller i ett flerbostadshus har du möjlighet att installera en privat laddbox för eget bruk. Dina boendeformer kommer vara avgörande för vad som blir bäst för dig – laddbox på väggen eller laddstolpe på parkeringsplatsen. Genom att välja en laddbox från Charge Amps kan du se till att ladda din bil på ett mer hållbart och effektivt sätt. Att ladda på allmänna laddstationer är vanligt förekommande, men det är både dyrare och mindre bekvämt jämfört med en laddbox från Charge Amps.

Charge Amps designritningar

Nordisk design för nordisk klimat

Charge Amps laddboxar är omsorgsfullt utformad av den kända industridesignern Joachim Nordwall. Bland annat känd  från tidigare chefsdesigner hos sportbilstillverkaren Koenigsegg. Charge Amps laddboxar är tillverkade i hållbar återvunnen aluminium.

Produkterna är skapade för att klara det hårda nordiska klimatet utan kompromisser. Du kan alltid vara säker på att Charge Amps produkter har högsta nivå av IP-klassning, och är tillverkade i material testade i både extrem kyla och extrem värme för att klara alla väderförhållanden.

Charge Amps designritningar

Charge Amps Halo

Charge Amps Halo
Kabel eller uttagFast kabel
Antal uttag1
Antal faser1-fas & 3-fas
Maxladdningseffekt11 kW - 3,7 kW
Inbyggd energimätningJa
IP klassIP66
AppanslutningJa
UppkopplingWiFi
OCPPJa
LastbalanserareJa, Tillval
Produktgaranti3 år
KöpBeställ Charge Amps Halo

Charge Amps Aura

Charge Amps Aura
Kabel eller uttagFast kabel
Antal uttag1
Antal faser1-fas & 3-fas
Maxladdningseffekt11 kW - 3,7 kW
Inbyggd energimätningJa
IP klassIP66
AppanslutningJa
UppkopplingWiFi
OCPPJa
LastbalanserareJa, Tillval
Produktgaranti3 år
KöpBeställ Charge Amps Aura

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.