fbpx

CTEK Laddboxar

Vi har samlat CTEK produkter under ett och samma tak här på test.elbilsvaruhuset.se. Ladda din elbil eller hybridbil hemma med produkter från CTEK.

CTEK Laddboxar - Simpel elbilsladdning

Vi samarbetar med professionella och ledande företag som erbjuder batterihanteringslösningar till moderna elbilar. Med en laddbox från CTEK kan du vara säker på att få en högkvalitativ laddare med högteknologiska funktioner och egenskaper.

CTEK verkar på en global nivå och har funnits i över 30 år. Företaget grundades i den lilla byn Vikmanshyttan i Dalarna och är således ett svenskt varumärke med fokus på högkvalitativa produkter. Hos CTEK skapades den allra första batteriladdaren – då driven med hjälp av elektronisk pulsteknik. Utvecklingen har helt klart gått framåt under åren och idag erbjuder CTEK ett stort utbud av laddboxar för alla typer av behov, där CTEK Chargestorm® Connected 2 är en storfavorit.

Grön bock

Stort utbud av högkvalitativa laddlösningar

Grön bock

Lastbalansering i tre nivåer

Grön bock

App-styrda lösningar

Laddboxar för alla önskemål och behov

CTEK är ett varumärke som fokuserar på hållbarhet, flexibilitet och tillgänglighet. Med CTEK ska det vara enkelt att ladda ditt fordon, oavsett om det är en klassisk elbil eller laddhybrid som du använder dig av. I produktutbudet kan du hitta allt från laddboxar som passar i det privata hemmet, såväl som laddboxar till företag, bostadsrättsföreningar och parkeringsplatser. Du hittar även en rad olika tillbehör, som t.ex. lastbalanseringslösningar och laddstolpar.

CTEK laddboxar är framtagna för att passa många olika elbilar och laddhybrider. Laddboxen kan fungerar bland annat till Tesla och Volvo, men också till Audi, Toyota, Ford och BMW.

Moderna lösningar för laddning i hemmet

Allt fler väljer idag att installera en privat laddbox i det egna hemmet. Genom att kunna ladda bilen hemma har möjligheterna och intresset för elbilar och laddhybrider ökat. Hos test.elbilsvaruhuset.se hittar du några av marknadens mest kvalitativa och moderna laddboxar som håller en hög standard när det gäller allt från säkerhet till funktionalitet och design. Chargestorm® Connected 2 är ett självklart val för dig som söker en laddbox som fungerar bra i många olika situationer. Chargestorm® Connected 2 lämpar sig för laddning i hemmet, men fungerar även utmärkt för laddning på parkeringen, bostadsrättsföreningen, företaget eller fastigheten. Laddboxen är utvecklad med en mycket hög teknologisk säkerhetsstandard som gör det möjligt för dig att ansluta boxen till internet.

CTEK Chargestorm appstyrning

Appstyrning för en enklare vardag

CTEK lägger en mycket stor vikt i användarvänlighet och det är något som varumärkets laddboxar avspeglar. Med en laddbox från detta varumärke kan du nämligen styra laddningen med hjälp av din mobiltelefon eller surfplatta. I mobilappen kan du få full kontroll på hur och när din bil ska laddas – så att du kan anpassa laddningen efter dina egna behov. Appen finns tillgänglig för både Android såväl som iOS-enheter.

CTEK Chargestorm appstyrning
CTEK laddkabel

Charge PORTAL

CTEK erbjuder inte bara smidiga och praktiska lösningar för dig som vill ladda elbilen, motorcykeln eller båten. Företaget har även sett till att effektivisera sina laddningslösningar för att passa in i den moderna och teknologiska vardag vi lever i. Med hjälp av appen Charge PORTAL kan du få full kontroll på hur din bil laddas, samtidigt som du får tillgång till viktig information och statistik.

Med Charge PORTAL kan du bland annat:

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.