fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

DEFA Produkter

Vi har samlat DEFA produkter under ett och samma tak här på test.elbilsvaruhuset.se. Ladda din elbil eller hybridbil hemma med produkter från DEFA.

DEFA/eConnect - Kablar och tillbehör av högsta kvalitet

Om du är i behov av en högkvalitativ laddkabel till din laddbox med uttag eller för att ha en extra att ta med när du är på språng är DEFAs eConnect kablar värda att titta närmare på. De fungerar nämligen till alla typer av laddboxar samt bilmodeller. DEFA arbetar med målet om att göra människors livs lite enklare, samtidigt som de fokuserar på miljövänliga lösningar för energi kommer till användning på ett så effektivt sätt som möjligt.

DEFA är idag ett mycket välrenommerat företag som grundades i Norge år 1946. Deras produkter såväl som tjänster finns tillgängliga i över 30 länder. Det är dock inte endast laddkablar som DEFA tillhandahåller, utan de erbjuder även laddboxar – dessa är dock inte en del av test.elbilsvaruhuset.se sortiment idag. Här hittar du vår guide till att välja rätt laddkabel.

DEFAs högkvalitativa eConnect laddkablar

DEFAs eConnect laddkablar är optimala för hemmaladdning av elbilar och laddhybrider. Här hittar du bland annat Mode 3 Typ 2 där du kan välja längd och effekt efter önskemål, men också Typ 2 och Typ 1 kablar som fungerar till reseladdare. Oavsett vilken laddstation du har hemma kan du vara säker på att du har en laddkabel som passar, som du kan ha stationerad där utan risk för utomhusskador eller som du kan ta med i bilen.

Fördelar med DEFAs eConnect laddkablar

 • Klarar av nordiska förhållanden: Materialet ser till att laddkablarna behåller sin flexibilitet när det är vinter och minusgrader ute.
 • Användarvänliga: Laddkablarna från DEFA väger mindre vilket gör dem lättare att ta med och hantera. De har en universell ergonomisk design och på grund av dess flexibilitet kan kablarna kopplas till bilen från olika vinklar och minskar därmed slitaget.
 • Hållbara: Inte nog med att kablarna är hållbara i bemärkelsen att de är robusta och håller länge, är de även hållbara för miljön. Alla dess laddkablar och laddkontakter kan återvinnas och dessutom är de inte fyllda med plast, vilket gör att det är möjligt att källsortera alla dess interna delar.
 • Praktiska skyddslock: Det skyddslock som medföljer eConnect laddkabel är justerbar och ser till att hålla kontakten borta från smuts och skador. Det är dessutom möjligt att plocka bort laddkabeln som önskas.
DEFA eMove Mode 2

DEFA eMove Mode 2 - En portabel laddare med olika användningsområden

Varumärket erbjuder även portabla elbilsladdare (även kallad schukoladdare), som gör det möjligt för dig att ladda bilen när du inte har en laddbox i närheten. Deras eMove Mode 2 är försedd med mycket unika funktioner och har en extremt bra hållbarhet för bättre och tryggare laddning. Den ska däremot inte ses som ett substitut till laddboxarna, utan snarare som ett komplement.

eMove Mode 2 är resultatet av DEFAs 60 års långa erfarenhet att koppla bilar till elnätet och kan därmed användas till alla laddhybrider och elbilar med Typ 2 uttag. Till skillnad från laddboxar stoppar du DEFA eMove Mode 2 i vanliga vägguttag. Däremot laddas bilen med en betydligt lägre effekt.

Användningsområden

Vanliga frågor om DEFA produkter

Letar du efter det bästa laddkablarna för din elbilsladdning? Då är sannolikt DEFA eConnect ett bra alternativ för dig. Här hittar du några vanliga frågor om DEFA produkter.

DEFA eConnect laddkabel är av högsta kvalité och utvecklad för bästa prestanda och hållbarhet. Den är användarvänlig även i stränga väderförhållanden och har robusta kontakter. Här hittar du hela vårt utbud av laddkablar.

I Sverige är det standard med Typ-2 uttag. Du hittar med garanti en DEFA eConnect som uppfyller dina behov. Här hittar alla laddkablar.

Alla DEFA eConnect hos test.elbilsvaruhuset.se är av Typ-2, det förutsätts alltså att laddboxen har ett Typ-2 uttag för att DEFA eConnect ska fungera. Typ-2 uttag är standard i Europa, så sannolikheten att laddkabeln fungerar är överhängande.

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

DEFA Power kampanj