fbpx

Lektri.co laddboxar

Vi har samlat Lektri.co produkter under ett och samma tak här på test.elbilsvaruhuset.se. Ladda din elbil eller hybridbil hemma med produkter från Lektri.co.

Lektri.co - Smartaste lösningen för att ladda bilen hemma

Med Lektri.co kan du vara säker på att få en laddningsstation som är mest lämplig för laddhybrider. Däremot är det också möjligt att använda den till fullskaliga elbilar. Lektri.co kan med fördel användas hemma, men den fungerar även utmärkt i hyreshus såväl som i kommersiella fastigheter.

Företaget Lektri.co grundades år 2017 och är således ett nytt företag som erbjuder smarta och högkvalitativa lösningar för elbilsladdning. Från grundarteamet finns det ett stort brinnande intresse i hållbarhet och grön energi, vilket betyder att du bidrar till ett företag med goda värderingar.

Grön bock

Enkel installation och möjlighet att styra via app

Grön bock

Möjlighet att justera efter dina behov

Grön bock

Lastbalansering som förhindrar överbelastning av elnätet

Hitta din Lektri.co laddbox på test.elbilsvaruhuset.se

Äger du en elbil vill vi naturligtvis att du ska få ut det mesta av den. Därför erbjuder vi prisvärda och högkvalitativa laddboxar från varumärket. Som tidigare nämnt är laddboxarna utrustade med en app, vilket gör att du får koll på energiförbrukningen såväl som laddtiden direkt i din mobil.

Lektri.co laddboxar och dess app är framtagen att passa till både Android såväl som iOS-enheter. Du väljer själv om du vill installera laddboxen på husväggen eller om du föredrar att använda en av våra praktiska laddstolpar.

Smart, liten och säker laddbox med hög effektivitet

Lektri.co är fortfarande relativt nya på den svenska marknaden, men i takt med att allt fler får upp ögonen för varumärket växer också populariteten.

Väljer du en laddbox från Lektri.co kan du vara säker på att du får en väldesignad och minimalistisk laddbox som är diskret i sin utformning, samtidigt som den är mycket enkel att installera. Den smarta teknologin gör att du kan spåra, styra och kontrollera laddningen när helst du behöver, samtidigt som laddboxen är utrustad med RCD-skydd och lastbalansering.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.