fbpx

MG laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din MG, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din MG hemma.

MG laddningsbara bilar - Hitta din MG laddbox

Sedan starten 1924 har MG tillverkat högkvalitativa och hållbara bilar till bilister i hela Europa. Hos tillverkaren hittar du ett brett sortiment av elektriska fordon – där alla tillverkas individuellt efter dina unika behov och önskemål.

En elektrisk bil från MG är ett bra val när du vill börja köra mer miljövänligt. Varumärket ligger bland annat bakom de populära modellerna MG ZS EV, samt laddhybriden MG EHS Plug-in Hybrid och den nya storfavoritern MG MARVEL R Electric. Bilarna kännetecknas av den långa räckvidden och den mycket behagliga komforten du får så fort du sätter dig bakom ratten. Inom de närmaste åren förväntas även nya modeller komma ut på marknaden, vilket innebär fler möjligheter för dig som elbilsförare.

Ladda din MG elbil snabbt och enkelt

MGs bilar är designade för att lämpa sig extra bra för européer och det europeiska klimatet. Med en elbil eller laddhybrid från MG får du en smart, funktionell och mycket hållbar bilar som du kommer ha stor glädje av länge. Med en laddbox från test.elbilsvaruhuset.se kan du se till att ladda din bil mycket enklare. Vi erbjuder prisvärda laddboxar från kända varumärken och hjälper gärna till med installationen.

Kostnad för att ladda hemma

Exempel:

MG ZS EV har en batterikapacitet på 72,6 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 72,6 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 137,94 kronor.

Batterikapacitet

72,6 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

72,6 kWh × 1,9 kr = 137,94 kr

MG ZS EV

Hitta din laddbox hos test.elbilsvaruhuset.se

När det är dags att välja laddbox till din MG elbil finns det många saker som är viktiga att tänka på. Det kan handla om allt från vilken laddeffekt i kW du ska ha till om du ska ha lastbalanserare.

På test.elbilsvaruhuset.se hittar du hållbara, väldesignade och välfungerande laddboxar till din MG elbil eller laddhybrid som är enkla att montera och smidiga att använda sig av. I vårt stora sortiment_ kan du även hitta både laddkablar och laddstolpar, och andra tillbehör.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.