fbpx

Tesla laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Tesla, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Tesla hemma.

Tesla - Banar vägen för elektrifierade bilar

Elbilstillverkaren Tesla grundades år 2003 och har sedan dess bevisat för världen att elektriska bilar är både snabbare, bättre och roligare än klassiska bensinbilar. Med en elbil från Tesla får du ett mer miljövänligt fordon som du enkelt kan ladda med en laddbox i ditt privata hem. Tillverkaren ligger inte enbart bakom några av världens dyraste och mest exklusiva elbilar, utan har även tagit fram en mycket unik och bra uppsättning med olika energilösningar, t.ex. Solar Roof och Powerwall.

Tesla är en riktig fena på att skapa högkvalitativa och eleganta elbilar som passar för alla behov. Genom att erbjuda anpassade bilar kan du själv skräddarsy ditt elfordon så att det passar dig och din vardag på bästa sätt. Här ligger fokus på att skapa renodlade elbilar och därför finns i dagsläget inga laddhybrider eller fordon med förbränningsmotor i utbudet. Istället hittar du Roadster som lanserades år 2008 och som blev ett bevis på Teslas banbrytande batteriteknik. Du hittar även Tesla Model S som i dagsläget utsetts till den bästa bilen i alla klasser såväl som Tesla Model X som är den snabbaste, säkraste och mest effektiva SUV som troligtvis skapats. Som om detta inte vore nog ligger Tesla även bakom Tesla Model Y såväl som Tesla Model 3. Dessutom är Tesla-modellerna de elbilar som har längst räckvidd på marknaden.

Hitta din laddbox till Tesla elbilar

Tesla erbjuder ett brett sortiment av laddboxar som du kan köpa till för att ladda din elbil i hemmet, men det finns inga krav på att du måste välja deras egna laddbox. Hos oss på test.elbilsvaruhuset.se kan du hitta prisvärda och mycket högkvalitativa laddboxar som är minst lika bra som Teslas egna. När du beställer en laddbox hos test.elbilsvaruhuset.se till din Tesla ser vi också till att sköta installationsprocessen samt hanteringen av Grön Teknik bidrag. Vid val av laddbox bör du se till att välja en som stödjer 3-fas laddning med en kilowatt på antingen 11 kW eller 22 kW. Vi rekommenderar också att alltid lägga till lastbalansering. Följande laddboxar har vi i vårt sortiment som uppfyller de kraven:

En av de främsta fördelarna med att välja en laddbox från ett annat varumärke till din Tesla är att du får en produkt som kan klara av det nordiska klimatet mycket bättre. Du får dessutom tillgång till en rad smarta funktioner som att din Tesla till exempel laddar när elpriserna är som lägst eller appar som gör att du kan styra laddningen på avstånd.

Snabb och effektiv laddning med rätt laddbox

Vi på test.elbilsvaruhuset.se vet hur viktigt det är för dig att kunna ladda din Tesla så snabbt och enkelt som möjligt. Oavsett om du har en Tesla Model S eller en Tesla Model 3 kan du hitta en laddbox som passar dina behov. Hur snabbt din Tesla kommer att laddas upp beror bland annat på vad det är för modell du har, men också vad det är för typ av laddbox du väljer. Antalet timmar som din Tesla behöver ladda för att gå från 0-100 % kan således variera. Hur det räknas ut är att man dividerar batterikapaciteten på bilen med antalet kW per timme som laddas.

Exempel:

Tesla Model 3 har en batterikapacitet på 60 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 60 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 114 kronor.

Batterikapacitet

60 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

60 kWh × 1,9 kr = 114 kr

Tesla laddning

Privat laddbox till din Tesla - det bästa alternativet

Tesla ligger i framkant när det kommer till att skapa lyxiga och miljövänliga bilar vilket också har bevisat sig stämma i praktiken. Har du investerat i en elbil från Tesla vill du naturligtvis få ut så mycket körglädje av den som möjligt. För att lyckas med detta gäller det att du har en bra och pålitlig laddbox som du kan använda i ditt privata hem.

Ett vanligt misstag när man bor i villa är att hoppa över att ha en egen laddbox för att istället använda Tesla Supercharger-stationer istället. Vid en direkt jämförelse i pris, har det visat sig att det är betydligt billigare för dig att ladda hemma.

Tesla laddning kabel

test.elbilsvaruhuset.se tar hand om installation och Grön Teknik bidrag

Laddboxarna som test.elbilsvaruhuset.se erbjuder är både moderna och stilrena och kommer med smarta funktioner som gör användandet mycket enklare. Hos oss hittar du inte bara laddboxar som lämpar sig utmärkt till din Tesla Model S, Tesla Model Y, Tesla Model 3 eller Tesla X, utan du får även hjälp av kompetenta och behöriga tekniker som vet hur en installation ska gå till.

I samband med att du lägger en beställning av din Tesla laddbox bokas även en standardinstallation in. Du får en bekräftelse via SMS och mail med ett formulär du behöver besvara för att komma vidare i processen. Därefter blir du kontaktad av elektriker där ni över ett samtal går igenom installationen, eventuella frågor samt bokar tid för installation. Ditt val av bil och vårt utbud utbud av högkvalitativa laddboxar lägger tillsammans en bra grund för ett minskat koldioxidavtryck och en bättre framtid.

Tesla laddning kabel

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.