Volvo laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Volvo  Recharge och Volvo plug in hybrid, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Volvo hemma.

Volvo - laddningsbara bilar och laddning

Oavsett om du äger en elbil eller laddhybrid från Volvo eller om du planerar att köpa en kommer du att behöva en laddbox. Med en laddbox hemma kan du se till att ladda din bil på ett tryggt och säkert sätt. Volvo erbjuder ett flertal olika elbilar såväl som laddhybrider som är kompatibla med våra moderna och smidiga laddboxar.

Det är inte alltid lätt att veta vilken laddbox som passar till vilken bil, speciellt om du inte har använt en laddbox, laddhybrid eller elbil tidigare. Här behöver du bland annat titta på hur många bilar du har, om det är en laddhybrid eller elbil och därmed hur många kW som bilen egentligen kräver och vilken belastning som ditt elnät kan hantera.

Ladda Volvo enkelt i ditt hem

För att vara säker på att din bil laddas på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt bör du välja en laddbox som är lämpar sig för din bil. Alla Volvos elbilar har Typ 2 kablar, vilket är standard i Europa och ger dig en större valmöjlighet mellan olika laddboxar på marknaden. Nedan listar vi fyra laddboxar som passar särskilt bra till Volvos C40 Recharge och XC40 Recharge, två renodlade elbilsmodeller:

Viktigt att belysa är att många försäkringsbolag idag kräver att elbilsägare i allmänhet behöver ha en egen laddstation hemma för att försäkringsvillkoren ska gälla. Med det sagt blir laddboxar för hemmabruk mycket mer fördelaktiga i den aspekten, men också mer priseffektiva än om du skulle använda publika laddningsstationer. Dessutom slipper du leta upp en publik laddstation och betala dyra pengar i parkeringsavgifter. Med en laddbox hemma kan du ladda din bil när du behöver det och alltid vara redo att bege dig ut på vägarna.

Volvo XC40

Moderna elbilar och laddhybrider från Volvo

När det kommer till elbilar och laddhybrider ligger Volvo faktiskt i framkant. Deras två elbilar kallas för C40 Recharge och XC40 Recharge. Volvo erbjuder även ett flertal olika laddhybrider, där en elmotor kombineras med en förbränningsmotor för att erbjuda det bästa av två världar. Skulle det vara de klassiska Volvobilarna som intresserar dig mest finns bland annat V90, XC90 och V60 som laddhybrider.

Volvo elbil

Vi hjälper dig att hitta din laddbox till Volvo

Hos test.elbilsvaruhuset.se kan du hitta högkvalitativa och prisvärda laddboxar som lämpar sig för alla laddningsbara Volvo-modeller, vilket innefattar men är inte begränsat till:

Volvo elbil

Varför välja elbil från Volvo?

Att elbilar och laddhybrider har blivit riktigt populära går inte att förneka. Bara 2021 motsvarade andelen nyregistrerade elbilar hela 50% av marknaden. Idag satsar både privatpersoner såväl som företag på eldrivna fordon vilket minskar driftkostnaderna och dessutom gör skillnad för miljön.

Volvos renodlade elbilar, C40 Recharge och XC40 Recharge, är ett bra val för dig som söker en kraftfull och tyst bil som inte ger ifrån sig några skadliga avgaser. Den eldrivna Volvon laddas enkelt med ström från en av våra kvalitativa och moderna laddboxar som du med fördel kan installera direkt på väggen eller med hjälp av en laddstolpe. Volvos elbilar använder sig av en så kallad bromskraftåtervinning, vilket gör att batteriet kan ladda upp i samband med körning.

Utöver klassiska elbilar har Volvo också ett brett utbud av laddhybrider. Med en laddhybrid får du en mycket optimal kombination av den elektriska motorn och förbränningsmotorn. Volvos laddhybrider gör det möjligt för dig att växla mellan Pure Electric-läget som gör körningen miljövänlig och hybridläget som underlättar när du vill köra längre sträckor. I fallet med laddhybrider behöver du inte en lika stark laddbox i antal kW, och därför lämpar sig bland annat Lektri.co laddbox och Charge Amps Halo bättre.

Energisnål laddning med rätt laddbox

Det finns flera saker som är avgörande för hur mycket det kommer kosta dig att ladda din Volvo. Det första du behöver besvara är om du kör elbil eller hyrbidbil, samt om du behöver laddkapacitet för en eller två bilar. Vidare kommer valet av laddbox att vara betydande, eftersom laddboxar varierar i pris beroende på vilka egenskaper de har och vilken tillverkare de kommer från. Här finns det även andra faktorer som kommer påverka priset. Laddar du din Volvo hemma med en egen laddbox kommer du att kunna betala mindre än om du använder dig av en publik laddstation.

Det finns sätt som gör att du snabbt kan ta reda på hur mycket laddningen av din Volvo kommer att kosta dig. Det enklaste och snabbaste sättet är att multiplicera batterikapaciteten med det rådande elpriset (per kW) i ditt elavtal. På så sätt kan du snabbt och enkelt få reda på vilket Volvo laddbox pris du kan vänta dig. Vi listar ett exempel med Volvo XC40 Recharge nedan.

Exempel:

Volvo XC40 Recharge har en batterikapacitet på 78 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 78 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 148,2 kronor.

Batterikapacitet

78 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

78 kWh × 1,9 kr = 148,2 kr

Installation

Prisvärda laddboxar och professionell installation

Hos test.elbilsvaruhuset.se kan du hitta moderna, snygga och prisvärda laddboxar som är redo att användas direkt efter slutinstallation. Vi erbjuder modeller från olika tillverkare och som kommer i olika prisklasser – så att du kan hitta en som passar dig så bra som möjligt. Har du svårt att veta vilken laddbox till Volvo-modell du bör investera i är du alltid välkommen att höra av dig, så guidar vi dig rätt!

För att din laddbox ska fungera på bästa sätt behöver ta hjälp av en certifierad elektriker i samband med installationen. Det är någon som vi på test.elbilsvaruhuset.se erbjuder tillsammans med vår samarbetspartner Done. och deras breda elektrikernätverk. När du väljer att köpa din laddbox hos test.elbilsvaruhuset.se ingår installationen i priset vid köpet, och ditt avdrag på 50% av priset har redan dragits av på själva priset. Vid köp av laddbox via test.elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att installation och montering utförs på ett fackmannamässigt korrekt sätt. Se till att höra av dig om du behöver få vägledning och rådgivning när det är dags att välja en laddbox till din Volvo!

Installation