fbpx

Wallbox laddboxar

Vi har samlat Wallbox produkter under ett och samma tak här på test.elbilsvaruhuset.se. Ladda din elbil eller hybridbil hemma med produkter från Wallbox. Smart elbilsladdning är utformad för ström på hemmaplan.

Wallbox laddboxar - Snabb laddning du kan lita på

Med en elbilsladdare från Wallbox får du optimal kontroll och överblick av bilens laddning och förbrukning. Wallbox erbjuder moderna och högteknologiska laddboxar som passar till elbilar såväl som laddhybrider och som är utrustade med smarta funktioner. Tack vare den moderna tekniken har du möjlighet att styra din laddbox i mobilen med hjälp av Wallbox-appen.

Det finns en anledning till att Wallbox har blivit en av Nordens bästa och främsta aktörer inom laddboxar och elbilsladdning. Idag har företaget avledningskontor i både Stockholm, Köpenhamn och Oslo, samt huvudkontor på Tau såväl som i Barcelona. För att kunna rikta sig till den svenska marknaden finns Wallbox dotterbolag i Sverige. Här ligger fokus på att skapa moderna och smarta Wallbox laddare som lämpar sig lika bra för laddning hemma som för företag och fastighetsägare. Hos oss på test.elbilsvaruhuset.se hittar du ett två modeller från den kända tillverkaren: Wallbox Pulsar Plus och Wallbox Copper SB.

Grön bock

Appstyrda laddboxar med smarta funktioner

Grön bock

Stort sortiment av Wallbox laddbox och tillbehör

Grön bock

Laddboxar som passar alla laddhybrider och elbilar

Wallbox - framtidens lösning på elbilsladdning

Då utvecklingen av teknik går framåt i en rasande fart ställs det idag mycket högre krav på elektronisk utrustning. En laddbox ska inte bara ladda din bils batteri och få den att rulla, utan den ska också ha smarta egenskaper som underlättar i din vardag. Wallbox laddboxar håller en mycket hög kvalitet och har en snygg design. Wallboxs produkter är dessutom en av de minsta laddboxarna på marknaden till sin storlek – så om design är viktigt för dig kommer sortimentet att falla dig i smaken.

Hos test.elbilsvaruhuset.se hittar du ett flertal laddboxar från varumärket, bland annat Wallbox Pulsar Plus och Wallbox Copper SB. Till Wallbox Copper SB kan du använda dig av vilken kabel som helst och oavsett om du har ett Typ 1 eller Typ 2 uttag. Wallbox Pulsar Plus passar för dig som söker en extra liten och smidig elbilsladdare som är utrustad med unika och intelligenta funktioner. Oavsett vilken laddbox du väljer kan du vara säker på att den passar din laddhybrid eller elbil, då laddboxarna är kompatibla med alla olika bilar på marknaden.

Wallbox Pulsar Plus laddbox

Ladda smidigare med App-styrning

Alla laddboxar från Wallbox är utrustade med uppkoppling till Ethernet eller WiFi. Genom att ge dig tillgång till “MyWallbox” kan du enkelt styra din laddbox och din elförbrukning efter dina behov. Du kan till exempel justera inställningarna eller se hur elförbrukningen för månaden ser ut. Det högteknologiska och mycket smarta systemet säkerställer även att din bil laddas så elpriserna är som lägst.

Wallbox Pulsar Plus laddbox

Tekniska specifikationer

Med en laddbox från Wallbox kan du vara säker på att få en högkvalitativ, intelligent och stilren laddbox som passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden. Laddboxarna är berättigade för Grön Teknik bidrag och är utrustade med Wi-Fi.

Wallbox Pulsar Plus laddbox

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.