fbpx

Hyundai laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Hyundai, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Hyundai hemma.

Hyundai - Laddboxar som passar din Hyundai

Det finns få biltillverkare som lägger så stor vikt på teknologiska lösningar som Hyundai gör. Hyundai är kända för sina annorlunda innovationer och smarta idéer, samtidigt som de ligger i framkant när det kommer till elektrifierade bilar. Idag erbjuder Hyundai en av marknadens största utbud, där du kan hitta renodlade elbilar såväl som laddhybrider.

Idag väljer allt fler att köra elbilar och de miljövänligare alternativen har blivit en uppskattad trend. Med en laddhybrid eller elbil från Hyundai får du ett lika tryggt och säkert alternativ som den klassiska bilen med förbränningsmotor. Skillnaden är att du också får en bil som är mer miljösmart, låter mindre och som är bekvämare att köra. För att du ska kunna ladda din Hyundai behöver du också en passande laddbox för smidigare laddning i hemmet.

Hyundai laddbox - vi hjälper dig att välja rätt!

Det finns många fördelar med att välja en Hyundai när du vill köra elbil i Sverige. Bilarna är kända för att vara mycket trygga och säkra, samtidigt som de är tystgående och kräver mycket mindre underhåll. Det enklaste och snabbaste sättet för dig att ladda din Hyundai är genom att installera en egen laddbox i ditt hem. På test.elbilsvaruhuset.se hittar ett varierat utbud av laddboxar från olika varumärken så som Charge Amps, GARO och Lektri.co passar till bilmärket.

Alla Hyundai bilar som är laddningsbara har ett Typ 2 uttag, vilket är standard i EU. Det innebär att du har större valmöjligheter när det kommer till att välja Hyundai laddboxar. Vår storfavorit Charge Amps Aura laddbox, 22 kW är ett självklart val för den som vill ha en smidig och snabb laddning och som vill kunna ladda två bilar samtidigt. Dessutom finns följande laddboxar som ett alternativ till Charge Amps Aura:

Kostnad för att ladda hemma

Exempel:

Hyundai Kona har en batterikapacitet på 67,5 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 67,5 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 128,25 kronor.

Batterikapacitet

67,5 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

67,5 kWh × 1,9 kr = 128,25 kr

Hyundai Tucson

Hitta din laddningsbara Hyundai

Hyundai erbjuder ett flertal olika elbilar och laddhybrider som passar alla behov. Är du ute efter en renodlad elbil har du bland annat modellerna Hyundai IONIQ 5 och Hyundai KONA Electric. Utbudet för laddhybrider är dock desto större där modeller som Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid, Hyundai KONA Hybrid, Hyundai TUCSON Hybrid och Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid har blivit mycket populära.

Planerar du att köpa en Hyundai kan vi på test.elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med allt från köp av laddbox och tillbehör, installation samt hantering av Grön Teknik Bidraget. Vi erbjuder laddboxar från populära varumärken som är framtagna för att både klara det nordiska klimatet och ladda alla typer av bilar.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.