Toyota laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Toyota, allt samlat här hos oss på test.elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Toyota hemma.

Toyota - Mångsidiga laddningsbara bilar

Toyota är en mycket känd biltillverkare som satsar på säkra, snygga och funktionella bilar som passar för alla typer av behov. I deras utbud av elbilar och laddhybrider hittar du bland annat Proace Electric, Proace Verso Electric, Proace City Electric, Proace City Electric Verso och Toyota bZ4X, såväl som RAV4 Laddhybrid AWD-i.

Att bilar från Toyota är ett mycket populärt val är inte svårt att förstå. Bara under år 2014 sålde Toyota hela 10,23 miljoner bilar i över 170 olika länder. Företaget startade upp år 1936 och har i skrivande stund tillverkat cirka 200 miljoner bilar som används av företag såväl som privatpersoner. Det stora och välrenommerade företaget har fabriker (67 st) på många olika platser i världen, bland annat Toyota Sweden i Sverige.

Ladda Toyota med laddbox

Har du valt att investera i en elbil eller laddhybrid från varumärket kommer du också att behöva hitta en bra Toyota laddbox. Både elbilar och laddhybrider drivs genom att du laddar bilens batteri med el och här är laddboxen det bästa alternativet, då det inte är rekommenderat att ladda i vägguttaget hemma. Hos test.elbilsvaruhuset.se kan du hitta snygga och mycket praktiska laddboxar som passar din Toyota.

Med en Toyota laddbox hemma blir det enklare för dig att ha din bil redo när du behöver den. På test.elbilsvaruhuset.se kan du inte bara hitta prisvärda laddboxar som passar till Toyotas elbilar och laddhybrider, utan du får även med installationen av laddbox på köpet. Genom att beställa både box och installation från oss kan du även ta del av Grön Teknik bidraget och på så sätt sänka dina kostnader.

Kostnad för att ladda hemma

Exempel:

Toyota Proace Electric har en batterikapacitet på 75 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 75 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 142,5 kronor.

Batterikapacitet

75 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

75 kWh × 1,9 kr = 142,5 kr

Toyota BZ4X

Elbilar och laddhybrider från Toyota

Elbilarna från Toyota är ett bra val för dig som vill kunna köra mer miljövänligt och få en mer bekväm vardag. Även om bilarna är dyrare i inköp kommer de att bli betydligt billigare i drift, eftersom du varken behöver diesel eller bensin. Bilen går antingen helt eller delvis på el, vilket i de fallen inte genererar något utsläpp alls. När bilen går delvis på el är det en laddhybrid, vilket är en kombination av båda världar, där el och förbränningsmotor arbetar om vartannat.

Toyota fokuserar främst på renodlade elbilar där Proace Verso Electric och Proace City Electric Verso är stora favoriter. I deras utbud hittar du även RAV4 Laddhybrid AWD-i som är en funktionell laddhybrid om du känner dig mer bekväm att ha förbränningsmotor ibland. Alla elbilar från Toyota är även försedda med ett Typ 2 uttag enligt EU-standard.